Nieuws
22 maart 2006 - Ron Smeets

Skype in China tot minstens 2008 'illegaal'

In een poging om de Telco's te beschermen die nog moeten leven van vaste telefoonlijnen heeft de Chinese overheid besloten dat het nog zeker tot 2008 zal duren voordat VoIP diensten en providers als Skype hun diensten in 's werelds grootste en snelst groeiende markt mag gaan uitrollen.

Die beslissing komt juist op het moment dat Skype met enkele lokale telecom operators in gesprek was voor de lancering van SkypeOut op de Chinese markt.

China Telecom noemt Skype zelfs 'illegale software' en claimt dat de overheid al geruime tijd in diverse steden, waaronder ook Bejing en Shanghai, experimenteert met software die VoIP gesprekken kan blokkeren.

Ironisch genoeg is die software afkomstig van het Amerikaanse Verso Technologies.

Overigens zou het mij ook niks verbazen als de Chinezen Skype zouden boycotten zodat ze het zelf kunnen namaken, zoals ze daar met zo ongeveel elke westerse uitvinding doen. . .Gerelateerde links:
Eerste UMTS tests in China
Meer GSM's dan PC's in China
Nokia ook populair in China
SMS regelgeving in China
Ruim 3 miljoen abonnementen per maand
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.