Nieuws
04 mei 2010 - Ron Smeets

Skype goed voor 13% van al het internationale belverkeer

Iedereen kent Skype inmiddels wel. Goedkoop (zo niet gratis) bellen via je PC, laptop en mobiele telefoon met internetverbinding (WiFi of 3G).

Uit onderzoek is gebleken dat Skype-to-Skype gesprekken in 2009 goed waren voor 13% van al het internationale belverkeer. Dit klinkt misschien nog niet zo heel erg indrukwekkend maar bedenk dus dat er vorig in totaal 406 miljard internationale belminuten verstookt werden en dat daarvan dus 54 miljard minuten voor rekening van Skype kwamen. Daarmee is Skype nu dus de grootste internationale provider.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.