Nieuws
16 februari 2006 - Gerben Mak

Skype en Hutchison 3G bundelen diensten

Gisteren hebben Skype en Hutchison 3G samen bekend gemaakt hun diensten te gaan bundelen. Een interessante koppeling, gezien de blokkering door andere grote operators van Voice over IP diensten. Aan de toestelontwikkeling was al wel eerder af te leiden dat dit niet te vermijden was, maar operators leken eensgezind in hun blokkade. Nu er echter één schaap over de dam is ...

De samenwerkingsplannen beogen om de Skype diensten overal beschikbaar te maken aan de Three klanten. Three is daarmee niet bang voor interne concurrentie, maar denkt juist extra klanten te kunnen trekken. Interessante doorontwikkeling zou natuurlijk de integratie van Ebay services naar het (open) mobiele internet kunnen zijn.

3 Sweden biedt reeds een Skype bundel aan met 3G flat-rate abonnement en 3G data card. Met een mobile flat-rate data plan kunnen klanten onbeperkt Skype calls maken.

Interessant artikel "WiFi To The Rescue Of 3G": in dit artikel wordt de stap van Three door een analist van de Butler Group duidelijk onderschreven.Gerelateerde links:
Motorola's nieuwe dualmode WiFi GSM
Stand-alone Skype telefoon
Samsung MultiMedia GSM met WiFi
SkyFone werkt op iedere toegankelijke Hotspot
Eerste WinMobile GSM met Skype
LG's WiFi telefoon
Skypen met je GSM
Over de auteur: Gerben Mak