Nieuws
10 februari 2005 - Redactie MobileCowboys

Skype een hype?

Deze week in het Tijdschrift voor de Marketing een goed artikel over skype. Met Skype kun je bellen via je computer over internet. Klinkt als iets technisch en voor geeks, maar Stephan heeft mij overtuigt van de toegevoegde waarden. Ik skype me rot en kan het iedereen aanraden!!

Het businessmodel van vaste telefonie komt onder druk te staan door de komst van een voip-systeem als skype. Vaste telefoonaanbieders richten zich in hun commerciële boodschappen namelijk op de ‘ontspannen en lange gesprekken die consumenten voeren naar familie en vrienden’, maar laat dat community-gevoel nu net de sterke kant van Skype zijn. Skype noemt zichzelf het snelst groeiende en wereldwijd beschikbare communicatie-instrument in de geschiedenis. Eind oktober 2004 hadden meer dan 30 miljoen internetgebruikers de Skype-applicatie gedownload, en waren negen miljoen daarvan actieve gebruikers van het systeem.

Onderzoeksbureau Analysis wilde weten hoe groot de bedreiging van Skype is voor de telefoonoperatoren en wijdde er een rapport aan, ‘Voice Communications: from public service to private application’ genaamd. Volgens de onderzoekers hebben ...lees het hele artikel op TvM.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl