Toestellen
26 maart 2007 - Ron Smeets

Skylink claimt eerste multistandaard GSM

Rusland hoort bij de snelst groeiende mobiele markten ter wereld maar soms denken ze zelf dat ze nog verder zijn dan dat dit in werkelijkheid het geval is.

Zo claimt Provider Skylink dat men met de komst van de Koreaanse Ubiquam U520 de eerste mobiele provider ter wereld is die een multi-standaard mobiel toestel op de markt brengt. De Ubiquam U520 kan welliswaar op zowel CDMA als GSM netwerken functioneren, maar het is zeker niet de eerste GSM die dit kan.

Bovendien is dit toestel wel geschikt voor CDMA netwerken met EV-DO, 3G, support, maar moet het dual-band GSM gedeelte het doen met het trage GPRS. Kortom, bepaald geen hoogvlieger.

Tot de overige specs behoren onder andere een 2MP cam, Bluetooth, USB en een geheugenkaart.Gerelateerde links:
'GSM' de standaard voor 81% van alle mobiele bellers
Samsung V920 werkt op alle netwerken
Samsung's i830 kan de hele wereld aan
Dual mode Samsung W579 voor Chinese markt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.