Nieuws
28 juli 2011 - Ron Smeets

Skylines Nederlandse finalist Vodafone Mobile Clicks 2011

Skylines is later deze zomer de Nederlandse finalist voor Vodafone Mobile Clicks 2011. Daar zal Skylines de strijd aanbinden met de finalisten uit de andere zes deelnemende landen en een gooi doen naar het leeuwendeel van de 225.000 Euro aan prijzengeld.

Skylines biedt een zoekplatform voor real-time foto’s. Hiervoor indexeert Skylines meer dan een miljoen foto’s per dag uit sociale media als Instagram, Yfrog en Twitpic. De dienst is op dit moment te gebruiken in conceptversie via de Skylines website en als een app voor iPhone of Android.

Martijn Pannevis, CEO van Skylines: "Wij zijn blij dat deze gerenommeerde jury de unieke rol van Skylines erkent als het ‘search en discovery’ platform in de snel groeiende wereld van real-time foto’s. We zijn trots dat we in zo’n sterk veld van concurrerende start-ups Nederland mogen vertegenwoordigen in de Europese finale van Vodafone Mobile Clicks."

De andere finalisten komen uit Duitsland, Portugal, Ierland, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. De finale zal gehouden worden tijdens het PICNIC Festival op 15 en 16 september in Amsterdam. Als alle finalisten bekend zijn (eind augustus) kan het publiek vooraf al hun stem uitbrengen op een van de deelnemers. De uitslag van deze stemming wordt meegewogen in de uiteindelijke bepaling van de winnaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.