Nieuws
10 november 2005 - Ron Smeets

SkyFone werkt op iedere toegankelijke Hotspot

Skype neemt langzaam maar zeker de wereld van de telefonie over, zeker zolang als het goedkoper blijft dan andere beloptie's.

Met de aankondiging van de SkyFone van Accton krijgt Skype er weer een argument bij die dat beeld bevestigen. Het grote vordeel van de SkyFone is dat de gebruiker bij ieder, vrij toegankelijke, WiFi Hotspot kan bellen en gebeld worden. Hiermee wordt Skype in een klap mobiel, zonder dat je een laptop met internettoegang hoeft te koppelen aan je GSM. De Skyfone is je eigen Skype GSM.

Een van de nadelen van Skype is nog wel de technische toegankelijkheid en het onbegrip bij velen over 'hoe het werkt'. Daardoor, en ik zie dat zeker ook in mijn omgeving, twijfelen velen nog over de eventuele in gebruikname van Skype-achtige oplossingen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.