Nieuws
17 november 2010 - Ron Smeets

Skyfire stopt met support voor Windows Mobile en Symbian

Na 31 December stopt Skyfire, makers van de gelijknamige mobiele webbrowser, met de ondersteuning en ontwikkeling van hun 1.0 versie browser voor Windows Mobile (6.x) en Symbian (S60 en S^3), zo schrijft de CEO op hun weblog.

Naar eigen zeggen is het bedrijfje in Mountain View, California, te klein om qua ontwikkeling op twee paarden te blijven wedden en hebben ze nu dus besloten al hun energie in de doorontwikkeling van de 2.0 versie van hun browser te gaan steken.

De 1.0 browser was een zogenaamde 'proxy browser', een, zo zegt de oprichter van Skyfire, verouderde technologie. Versie 2.0 is ontwikkeld voor de volgende generatie van smartphones en tablets die html5, offline browsen, javascript, WebKit en full screen video ondersteunen. Vooralsnog gaat Skyfire zich dus toeleggen op de ontwikkeling voor Android en iOS.

Men heeft wel nog gespeeld met het idee om de support voor Windows Mobile en Symbian in stand te houden door de gebruikers te laten betalen voor de 1.0 browser voor die platformen, maar navraag wees al snel uit dat dat geen reële optie was. Voor de toekomst ziet Skyfire wel nog perspectieven voor Windows Phone 7 als een platform dat mogelijk ondersteund zal gaan worden. Hetzelfde geldt voor het nieuwe BlackBerry OS en MeeGo.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.