Entertainment
13 maart 2012 - Marc Wielaert

SkirtAlert: Rokjesdag app uit Nederland

Het begrip bestond al veel langer maar kreeg pas echt vleugels in de columns van Martin Bril: rokjesdag. Het is die magische dag in het voorjaar waarop het exact warm genoeg is dat de dames zonder enig onderling overleg massaal besluiten om zich met rokje en ontblote benen naar buiten te begeven. Het belangrijkste signaal dat het voorjaar echt begonnen is. En nu is er ook een app voor, en: die vertelt dat het deze week al zover is...

Met een simpele interface vertelt de app je precies wanneer het Rokjesdag wordt, en het mooie nieuws is dat het aanstaande donderdag al zo ver moet zijn: een Rokjesdag precies zoals Martin Bril die lyrisch kon bewonderen. Met deze voorspelling nemen de makers wel een flink risico, want stel dat het nu toevallig net die dag iets frisser aan de benen is, dan moeten we toch weer even geduld hebben. Natuurlijk is SkirtAlert sowieso een grappige manier om het weer voor de komende dagen in de gaten te houden. 

De app SkirtAlert is "a dream come true" voor de leden van WikiBros, die vorig jaar tijdens een zomerse barcecue aan het brainstormen waren over wat een leuke app zou zijn. Met SkirtAlert zetten radioman Rachid Finge, online marketeer Ruud Verstraeten en IT-ondernemer Jorge Liauw hun bedrijf geestig op de kaart. Op de website SkirtAlert vind je meer informatie, maar je kan de app dus sinds vandaag ook gewoon zelf downloaden, mits je een iPhone hebt. 

rokjesdag%20groot 

Over de auteur: Marc Wielaert