Nieuws
31 januari 2012 - Dennis De Vries

Sizz, de dure provider voor vrouwen wordt nog duurder

Sizz, de mobiele provider die zich richt op vrouwen, staat vanaf de lancering al niet bekend als een prijsvechter. Na 6 februari gaan de prijzen nog verder omhoog. Dan betalen nieuwe klanten en bestaande klanten die hun Sizz-abonnement verlengen tot maarliefst 50% extra aan bel- en internetkosten.

Website Telecomvergelijker.nl meldt dat bestaande bundels van de MVNO van RTL en Vodafone flink kleiner worden. Zo blijft van de databundel van de Sizz Friends slechts een kwart over: nieuwe gebruikers van die bundel hebben de beschikking over 250MB, terwijl dat momenteel nog 1GB is. "Een klant met een maandelijks verbruik van 125 minuten, 50 smsjes en 1 GB dataverkeer gaat hierdoor met de nieuwe abonnementsvorm 55 euro per maand betalen, omgerekend een prijsstijging van 57%", rekent TelecomVergelijker voor. De enige bundel met een 1GB aan databundel is de duurste bundel met de fijne naam Sizz Addict: 600 belminuten en 1GB aan data voor 75 euro per maand.

Daarnaast gaan sms'jes niet langer uit de bundel met de nieuwe abonnementen. Er komen twee aparte sms-bundels, eentje van 100 sms'jes voor €5,- per maand of onbeperkt voor €6,50 per maand. De kleinste bundel, Sizz Fan, moet plaats maken voor bundel met 400 minuten en 750 MB data à 55 euro per maand. Ze hebben 'm Sizz Star genoemd. Sizz gooit wel de maximale snelheid van het mobiel internet omhoog van 3,6 naar 7,2 Mbps. Ben je extra snel door je kleine databundel heen. De deal met RTL blijft: Sizz-klanten kunnen onbeperkt RTL-programma's op hun mobiel streamen zonder dat dit van hun bundel afgaat.

Bron: TelecomVergelijker.nl

Over de auteur: Dennis De Vries