Nieuws
11 juli 2008 - Redactie MobileCowboys

Site voor het blokkeren van sms-diensten

Ouders die niet willen dat hun kinderen betaalde sms-diensten aangaan kunnen voortaan terecht op Smsdienstenfilter.nl. Dat heeft het ministerie van EZ vandaag bekendgemaakt.

Op die site kunnen consumenten een telefoonnummer invoeren waarna dat geblokkeerd wordt voor betaalde sms-abonnementen zoals voor bijv. ringtones. Verder is ook een website geopend voor informatie over sms-abonnementsdiensten, Smsgedragscode.nl.

Met de gedragscode willen de betrokken bedrijven een einde maken aan de verwarring rond ogenschijnlijk 'gratis'-sms-jes waarvan vooral kinderen de dupe zijn. Staatssecretaris Heemskerk riep het bedrijfsleven hier vorig jaar toe op mede naar aanleiding van signalen van o.a. stichting De Ombudsman en stichting Mijn Kind Online.

Op een door Heemskerk geopend klachtenloket op Consuwijzer.nl kwamen in de eerste helft van dit jaar alleen al 730 klachten binnen. Met het nieuwe filter en de andere acties moeten de onduidelijkheden voor de consument tot het verleden gaan behoren. OPTA en de Consumentenautoriteit zullen er -o.a. op basis van bij ConsuWijzer binnenkomende signalen van consumenten- op blijven toezien of de SMS-aanbieders de regels naleven.Gerelateerde links:
Klachten over SMS diensten houden aan
Misleidende ringtone reclames van de buis
Fout NOS plaatst gratis ringtone provider in slecht daglicht
Klacht tegen beltoonboer
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl