Entertainment
02 september 2014 - Ron Smeets

Siri vs Cortana in HTC One M8 for Windows commercial

De stemgestuurde assistent van Windows Phone, Cortana, is nog lang niet overal beschikbaar en zeker nog niet in het Nederlands.

In de VS is Microsoft, naar goed voorbeeld van Samsung (ahum) alvast begonnen met vergelijkende, grappige, commercials waarbij in dit geval dus de blikkerige stem van Siri op dehak genomen wordt.

Het is niet de eerste keer. Ruim een maand geleden mocht de Lumia 635 het al opnemen tegen Siri. Nu is het de beurt aan de HTC One M8 for Windows. Behalve de helderheid van Cortana's stem wordt ook nog iets gezegd over de positie en kwaliteit van de luidspreker van de iPhone vergelken met die van de HTC One (M8).

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.