Entertainment
07 november 2011 - Ron Smeets

Siri spreekt met een Furby en 'zichzelf' (fun)

Ik heb het al eerder geschreven, Siri is, ondanks het feit dat er nog geen Nederlandse taal en -content support is, de enige echt unieke toevoeging aan de iPhone 4S, vergeleken met de eerdere modellen die ook op iOS 5 kunnen draaien.

Eerder vandaag deed nog het gerucht de ronde dat Apple van plan zou zijn (geweest) om Siri ook beschikbaar te maken voor de iPhone 4, maar dat is er dus (nog) niet van gekomen. Begrijpelijk want dan was deze USP ook teniet gedaan. Hieronder nog twee grappige video's waarin Siri met een Furby spreekt en 'met zichzelf'.

Overigens zijn online al diverse 'handleidingen' te vinden om Siri ook op de oudere iPhone 4 aan de praat te krijgen. Daarvoor moet je wel het toestel jailbreaken en goed weten waar je, op eigen risico natuurlijk, mee bezig bent. Bovendien werkt het nog niet vlekkeloos. Geen aanrader dus!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.