Nieuws
15 november 2011 - Ron Smeets

Siri gekraakt; kan (in theorie) op alle toestellen draaien

Enkele slimme ontwikkelaars hebben ontdekt hoe, met de nodige programmeerkennis en een iPhone 4S, Siri te kraken is zodat het, in theorie op elke toestel, laptop of PC kan draaien.

Letwel, dit is geen hack die iedereen zomaar even kan gebruiken of uitvoeren en het feit dat je ook over een iPhone 4S moet beschikken om het allemaal aan de praat (letterlijk in dit geval dus ;-)) te krijgen maakt deze 'hack' praktisch een stuk minder bruikbaar dan je zou denken (of hopen wellicht).

De ontwikkelaars van Applidium hebben ontdekt dat Siri met een Apple server connecteert. Die stuurt op zijn beurt alle data voor de spraak commando's terug naar Siri (en de iPhone 4S dus). Dat gaat via TCP en HTTPS. Met de nodige slimme omwegen zijn de ontwikkelaars er vervolgens in geslaagd om een 'schaduw' Siri Server te configureren zodat de data vanuit Siri daar binnenliep en ze konden analiseren hoe die data in elkaar zat. Om een lang verhaal kort te maken (en omdat het praktisch toch geen bruikbare hack is ;-)), uiteindelijk kregen ze het voor elkaar om Siri op hun laptop aan de praat te krijgen. Zoals gezegd was daarvoor een iPhone 4S nodig omdat elk commando vergezeld wordt van een soort van autorisatiesleutel die uniek is voor elke iPhone 4S. Die code moesten ze natuurlijk ook in hun eigen 'Siri' programmeren.

Knappe prestatie? Zeker! Bruikbaar? Zeker nog niet! Mocht je het complete relaas, inclusief een beschrijving van alle stappen die uitgevoerd werden, willen nalezen, surf dan naar Applidium's 'Cracking Siri' pagina, maar wel op eigen risico natuurlijk!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.