Entertainment
14 november 2011 - Ron Smeets

Siri bedienen met hersengolven (hoax)

De video de deze twee 'Willy Wortels' gemaakt hebben waarin ze aantonen dat ze Siri kunnen bedienen met behulp van hersengolven, een soort van 'telepathie', is leuk maar volgens experts op dit gebied duidelijk een hoax.

Om hun verhaal kracht bij te zetten dat het mogelijk is om Siri op deze manier te bedienen hebben ze een behoorlijk geloofwaardige setup in elkaar gezet met de nodige hard- en software. Zoals gezegd, leuk maar een hoax.

Volgens een expert, en medeoprichter van InteraXon, een bedrijf dat zich bezig houdt met 'tought controlled computing' is deze technologie nog lang niet zover dat hetgeen Ollie en Josh in hun video laten zien al mogelijk is. Hoe dan ook, schijnbaar zijn de twee uitvinders er wel al in geslaagd mensen te overtuigen van hun ideeën. Ze hebben namelijk al de goedkeuring gekregen van Kickstarter om een project op te starten waarbij ze op zoek kunnen gaan naar investeerders. Volgens de experts moet iedereen die zijn of haar geld hier aan wil gaan uitgeven eerst goed nadenken en om echte bewijzen, die volgens de experts dus niet geleverd kunnen worden, vragen. De video:

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.