Nieuws
26 augustus 2015 - Ron Smeets

Siri als reddende engel

Ik gebruik Siri echt bijna nooit. Toch kan de spraakassistent van Apple levens redden. Zo bleek onlangs toen de 18-jarige Sam Ray vast kwam te zitten onder zijn ruim 2 ton wegende pickup truck. Hij was bezig met een reparatie toen de krik waar de auto op steunde het begaf. Hij zat zo klem dat hij ook zijn armen niet meer vrij kon bewegen en dus ook niet in staat was om zijn telefoon te pakken om 112 te bellen. In een poging om zich los te wrikken werd de home knop van zijn iPhone, die in zijn achterzak zat, ingedrukt waardoor Siri zich meldde met de vraag wat zij voor hem kon doen. Sam riep zo hard als hij kon 'Dial 911' en dat deed Siri vervolgens ook.

Aanvankelijk dacht de telefoniste van de alarmdiensten nog dat ze te maken had met een 'broekzakgesprek', maar toen ze Sam om hulp hoorde schreeuwen, waarbij hij ook zijn adres gaf, besloot ze toch maar om de hulpdiensten er op af te sturen. Die konden de onfortuinlijke doe-het-zelf monteur na 40 minuten uit zijn benarde positie bevrijden.

Het moge duidelijk zijn dat Sam heel erg blij is met zijn iPhone én Siri. Hij wil in ieder geval nooit meer een ander toestel; "I guess I'm stuck with an iPhone for the rest of my life. I owe them that."

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.