Nieuws
01 december 2015 - Ron Smeets

Sinterklaascadeautje voor alle KPN mobiel klanten; 2GB data Ook voor klanten die een abonnement zonder data hebben

KPN speelt deze dagen voor Sinterklaas. De groene provider geeft in december alle klanten met een mobiel abonnement namelijk 2GB extra data, ongeacht de hoogte van de huidige databundel. Sterker nog, ook klanten met een abonnement zonder databundel krijgen dit cadeautje. Dat betekent dus niet alleen dat iedereen met een 500MB databundel nu ineens 2500MB kunnen gebruiken, maar ook abonnees zonder databundel kunnen de komende weken genieten van 2GB mobiel internet data op 4G snelheid.

Het is 'n eenmalig Sinterklaascadeautje dat ook alleen deze maand geldig is. Eventueel ongebruikt tegoed vervalt op 1 januari. Uiteraard zal KPN hopen dat iedereen met kleine, of zonder, databundels daarna besluiten om toch maar een (grotere) databundel te nemen of het abonnement aan te passen.

De komende dagen zullen alle klanten van KPN Mobiel de extra 2GB data op hun bundel bijgeschreven krijgen, zo ontdekte GSMHelpdesk. Zelf heb ik een ook een KPN abonnement maar ik heb nog geen melding ontvangen dat ik deze maand 22 in plaats van 20GB mag 'verstoken' ;) Overigens kun je het zelf wel nakijken want het tegoed is, of wordt, bijgeschreven in het overzicht dat in MijnKPN te zien is.

Op de site van KPN worden het SInterklaas cadeautje als volgt beschreven

Heb je een KPN Mobiel abonnement met internet?
Dan wordt op 1 december 2 GB extra data toegevoegd aan je abonnement.

Heb je een KPN Mobiel abonnement met alleen bellen en sms'en?
Uiterlijk 5 december is jouw 2 GB data toegevoegd aan je abonnement. Wanneer je de 2 GB verbruikt hebt, wordt je internet weer geblokkeerd zodat je geen extra kosten kunt maken.

Heb je een KPN Messaging light abonnement?
Met je huidige abonnement kun je onbeperkt internetten met een snelheid van 64 kbps. Uiterlijk 5 december ontvang je 2 GB data op 4G snelheid. Wanneer je de 2 GB verbruikt hebt, wordt je internet weer terug gezet naar de snelheid van 64 kbps.

Met de komst van Tele2 als nieuwe 4G provider die bij vrijwel alle abonnementen fors grotere databundels geeft dan de meeste concurrenten was het natuurlijk een kwestie van tijd voordat de andere providers daar ook op zouden reageren. Het kadootje van KPN is daar een voorbeeld van, evenals de verhoging van de roaming databundels van T-Mobile, al heeft daar lang niet iedereen iets aan. Ook Sim Only providers als Simpel hebben inmiddels al gereageerd. Niet zozeer met meer data maar wel met aanbiedingen waarbij onbeperkt bellen en -sms'en 'weggegeven' worden. Vodafone maakt al langer reclame met extra databundels voor nieuwe en verlengende klanten.

Bron (KPN data actie)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.