Nieuws
18 november 2010 - Ron Smeets

Single vs Dual Core processor

De berichten dat we binnen nu en enkele maanden de eerste (breed beschikbare) smartphones met dual-core processoren in de winkels kunnen gaan verwachten worden steeds talrijker.

De boys van Nvidia, makers van de Tegra 2 dual-core processor hebben een aardige video gemaakt waarin de voordelen van een dual-core ten opzichte van een single core processor gedemonstreerd wordt.

De apparaten in de video zien er niet bepaald uit als een smartphone, maar in de demo wordt wel degelijk de mobiele Teggra 2 processor gebruikt in combinatie met het Android OS. De dual-core processor is, in onderstaande test, zo'n 50% sneller dan zijn single core tegenstander. Enjoy! Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.