Nieuws
09 oktober 2008 - Ron Smeets

Simulator voor de BlackBerry Storm

Nu de release van de BlackBerry Storm steeds dichterbij komt vond RIM het wel een goed idee om alvast een simulatie programma van het toestel beschikbaar te stellen.

Helaas hebben ze er niet voor gekozen om, net als Nokia of T-Mobile (G1), er een online applicatie van te maken. De Storm simulator kan gedownload worden op de site van RIM. Daarvoor moet je dan wel zo ongeveer je complete identiteit achterlaten (NAW gegevens) en drie pagina's met voorwaarden doorspitten (of ongelezen op 'I Agree' klikken natuurlijk).

Terwijl ik dit schrijf heb ik de download aangezet. Helaas is de download server van RIM niet zo snel (of overbelast) want het ZIP bestand van 65 MB komt binnen met gemiddeld 36Kbps. Enfin, nog een half uurtje wachten dus.

Een goed half uur later is het zip bestandje binnen en ik heb er ook al even mee gespeeld. De simulator werkt best aardig. Je kunt zelfs online browsen en ook de Maps applicatie werkt. Natuurlijk is het, net als bij alle simulaties, lang niet hetzelfde als wanneer je het echte toestel in de hand hebt maar het geeft wel een aardig beeld van wat het toestel zoal kan.

Mocht je de simulator zelf ook willen downloaden, ga dan naar deze link en kies 'BlackBerry Device Simulators v4.7.0)' uit het pull-down menu op die pagina. Veel succes.

Foto via: BoyGenius

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.