Nieuws
13 juli 2005 - Ron Smeets

SIMple goedkoop bellen op vakantie

Valt het u ook niet op dat politici in de vakantieperiode vaak met 'vakantiegevoelige' uitspraken komen?

Momenteel wakkert kamerlid van Dam van de PvdA de discussie over de veel te dure GSM tarieven voor het bellen van je vakantie-adres naar huis en hoopt daarmee op een snelle verlaging van de o zo lucratieve roaming-kosten. Dream on, zouden wij zeggen.

Volgens Simple is de goedkoopste manier om vanuit het buitenland naar Nederland te bellen het aanschaffen van een lokale prepay kaart. Je belt dan tegen de normale mobiele tarieven die gelden in het land van je bestemming.

Bovendien is gebeld worden op een lokale prepay kaart ook nog eens gratis. Alleen de beller betaald dan iets meer, maar dat weegt nog altijd niet op tegen het voordeel dat kan oplopen tot een besparing van 70% op de belkosten.

Bij Simple kun je nu prepay kaarten voor de meeste Europese landen vooraf bestellen en afrekenen. Het grote voordeel hiervan is dat je voor je vertrek al weet op welk nummer je bereikbaar bent. Dat is wel zo handig voor de thuisblijvers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.