Toestellen
31 mei 2006 - Ron Smeets

Simpele BenQ GSM eerst naar Europa

BenQ heeft de afgelopen maanden, eigenlijk sinds de samenwerking met Siemens, een respectabel aantal nieuwe toestellen aangekondigd en uitgebracht.

In Juli komt daar in Europa, behalve het eerder beschreven HSDPA model, ook nog een ultra low-end toestel bij, de A38.

Deze tri-band GSM heeft een 1.4 inch kleuren display van 96x96 pixels en geheugen voor 300 contacts en evenveel SMSjes. Tel daar nog een agendafunctie met alarmklok bij op en dat was het dan ook wel zo ongeveer.

Zoals gezegd, een low-end instapmodel van BenQ die zelfs met een prepay kaart niet veel meer dan 50 euro zou mogen kosten. Kortom, geen toestel om van wakker te liggen.Gerelateerde links:
Muziek GSM van BenQ komt in September
BenQ HSDPA toestel komt in juli
BenQ pakt flink uit in Hannover
Vier nieuwe design GSM's van BenQ-Siemens
Eerste BenQ-Siemens mobieltjes gelanceerd
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.