Nieuws
15 september 2010 - Ron Smeets

Simpel overgenomen door T-Mobile

Simpel is, met ruim 100.000 klanten, een van de snelst groeiende MVNO's van Nederland.

Tot nu toe maakte Simpel gebruik van het netwerk van KPN maar daar komt per 1 November verandering in.

De MVNO is namelijk overgenomen door T-Mobile en dus zullen alle klanten per die datum gemigreerd worden naar het netwerk van de 'Duitse' provider. Simpel blijft wel zelfstandig opereren. Beide partijen gaan hecht samenwerken om hun dienstverlening voor klanten uit te breiden en verder te verbeteren. Volgens Simpel zou de overname, of hechte samenwerking zoals ze het zelf dus noemen, voor de klanten bepaalde voordelen met zich mee moeten brengen, zoals zes maanden gratis mobiel internet, maar ik denk ook dat er klanten zijn die er niet echt blij mee zullen zijn. Het netwerk van KPN is immers nog steeds iets beter dan dat van T-Mobile.

Persoonlijk was ik bij Simpel vooral gecharmeerd van de sim-only abonnementen met belplafond optie. Met name handig voor kids (of volwassenen) die relatief veel willen SMS'en en bellen maar die niet elke een of twee weken 20 Euro beltegoed kunnen of willen kopen en die ook niet het risico willen lopen dat ze verrast worden met een hoge rekening van een post paid abonnement. Bij de SIM-only variant met belplafond van Simpel kun je namelijk een maximale belbundel kiezen en krijg je toch meer waar (SMS'en en belminuten per maand) voor je geld. Ben je aan je plafond, dan kun je gewoon niet meer bellen of SMS'en, met uitzondering van een paar 'nood-nummers' zoals pa, ma of oma en opa. Die laatste optie is dan weer erg handig voor kids.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.