Nieuws
09 november 2010 - Ron Smeets

Simpel introduceert SIM Only abbo voor kleine bedrijven

Simpel staat toch vooral bekend als een prijsveschter in de SIM Only markt. Een van hun unieke diensten is het zogenaamde belplafond op SIM Only abonnementen.

Sinds 1 november biedt Simpel ook zakelijke belbundels aan, speciaal voor ZZP'ers en kleine bedrijven. Het Simpel Zakelijk SIM Only abonnement kost 69 Euro (exclusief BTW). Daarvoor kun je, met maximaal 5 gebruikers (die allemaal hun eigen telefoon hebben) 2000 belminuten en 1000 SMS'jes per maand verbruiken en heb je ook nog eens 'onbeperkt' (wel met een FUP) internet toegang. Zojuist (9 november, 15u45) ontving ik van Simpel een email waaruit blijkt dat de voorwaarden toch iets anders geinterpreteerd moeten worden.

het is namelijk zo dat voor elke medewerker (maximaal vijf dus) 69 Euro betaald moet worden om, per medewerker dus, 2000 belminuten, 1000 SMS'jes en 'onbeperkt' (met FUP) internet per maand te kunnen gebruiken. Dat maakt het wel ietsje (ahum) duurder natuurlijk. Wel kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld voor sommige werknemers geen internet (-/- 10 Euro) of SMS-bundel (-/- 10 Euro) af te nemen. De belbundel (49 euro per werknemer) is wel verplicht. Zie hier de reactie van Simpel: Het is zo dat de bundel van 69 euro voor iedere medewerker een aparte bundel is. Je kan er ook voor kiezen om alleen een belbundel te nemen en geen sms en data bundel. De belbundel is 49 Euro en die is verplicht.

Vergeleken met de andere providers is het dus nog steeds goedkoper, volgens Simpel, maar het is niet zo goedkoop als aanvankelijk uit het persbericht bleek. KPN rekent voor een vergelijkbare ondernemersbundel namelijk 625 Euro (met vijf medewekers, 2250 minuten per medewerker, die onderling dan gratis bellen). Bij Simpel kost dit dus 245 euro, bij 2000 belminuten per medewerker (zonder SMS en/of Internet toegang dus), maar dan worden er ook minuten in rekening gebracht (van de bundel afgeschreven) voor het onderling bellen.

Ondernemers die een Simpel Zakelijk-bundel nemen, mogen maximaal vijf medewerkers per account aanmelden. Bovendien geldt een maximum van één account per adres. Bij goed betalingsgedrag kan een ondernemer maximaal vijf bundels extra nemen. Ondernemers die zich aanmelden voor Simpel Zakelijk worden niet aan een krediet (BKR) check onderworpen. Iedereen kan zich dus aanmelden, ook startende ZZP'ers en (kleine) bedrijven. Wat wel handig is om te weten is dat de belbundel tegoeden maximaal één maand geldig zijn, Ongebruikte belminuten en SMS'jes vervallen dus aan het eind van de maand. Voor het bellen naar de voicemail worden geen kosten of belminuten in rekening gebracht. Daarnaast geldt voor Simpel Zakelijk een contractduur van twee jaar en de belminuten worden per minuut (naar boven afgerond) afgerekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.