Nieuws
19 februari 2010 - Carl Vanormelingen

SIM met CPU, 1GB geheugen én Android

Het Zuid-koreaanse bedrijf SK Telecom onthulde tijdens het Mobile World Congress een (weliswaar prototype) simkaart die alles aan boord had om Google Android te laten werken. In het amper enkele millimeters dik kaartje zit een ARM-processor, vergezeld van 1GB geheugen om het besturingssysteem en andere data vast te houden.

Alle gebruikersinstellingen worden in het Android besturingssysteem opgeslagen zodat de gebruiker ze kan makkelijk kan verwisselen. Zo zou je een desktop computer kunnen veranderen naar een mobiel.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf SK Telecom benadrukte echter dat het om een prototype ging en dat er momenteel geen plannen zijn om de simkaart op de markt te brengen. Ze wilden enkel de vele mogelijkheden van miniaturisatie aantonen. telefoonoperator rolt wel in april dit jaar een "slimme" SIM-kaart met een aantal voorgeïnstalleerde applicaties uit, zoals muziekvideo's van een popgroep en eentje in het thema van een voetbalclub. Daarnaast experimenteert de operator met een simkaart met een ingebouwde mobiele betaalfunctie. Zo'n kaartje zou extreem handig zijn voor oudere mobieltjes. Naast SK Telecom toonde het Franse Sagem een simkaart die dienst kan doen als wifi hotspot zodat computers en andere hardware met internet verbinding kunnen maken. 

Networkworld wist het prototype op video vast te leggen:

http://www.youtube.com/watch?v=rrQz9xMeyRY
Over de auteur: Carl Vanormelingen
 
Carl is een online marketeer met focus op zoekmachine marketing bij het Belgische digital performance marketingbureau FairEtail. Van jongs af aan gepassioneerd door consumer technologie en sinds zijn eerste job bij Produpress (uitgever auto magazines) ook door de automobielindustrie. In zijn studententijd schreef hij geregeld voor BelgianCowboys, nu blogt hij sporadisch op DutchCowboys.nl