Geruchten
04 juli 2007 - Ron Smeets

SIM lock van de iPhone gekraakt?

De vraag hoe lang het zou duren dat iemand het voor elkaar krijgt om de SIM-lock van de iPhone te kraken lijkt bijna beantwoord: nog geen week!

Ik moet er wel direct bij vermelden dat de werkelijkheid, vooralsnog, iets anders is. DVD Jon is er namelijk in geslaagd om de iPhone te activeren zonder AT&T abonnement zodat in ieder geval de iPod functie’s werken. Die bleven namelijk ook gelocked (en waren niet te actieveren) op het moment dat er géén AT&T SIM in het toestel zat.

De oplossing van DVD Jon is niet bepaald eentje die je even snel tussen de soep en aardappelen door op je gloednieuwe iPhone moet uitvoeren.

Het hele proces bestaat uit een hex-edit actie binnen iTunes, het aanpassen van een host-file en het runnen van een programmaatje (Phone Activation Server v1.0). Vooral die eerste stap kan voor sommigen nog wel eens als een drempel gezien worden. Voor je het weet ‘hex-edit’ je de verkeerde bestanden en dan. . . enfin, een beetje technisch inzicht kan dus zeker geen kwaad.

Er zijn nog geen resultaten bekend van deze Hack-actie maar die zullen in de komende uren en dagen zeker online verschijnen.Gerelateerde links:
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
Ga jij een iPhone kopen?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.