Nieuws
08 november 2006 - Ron Smeets

SIM kaart met 1Gb geheugen

Dit is er weer zo eentje met enorme potentie. Er zijn namelijk genoeg mobiele toestellen die wel een MP3 speler functie hebben, maar het moeten doen met 128Mb, of nog minder, geheugen en geen geheugenkaart optie hebben. De LG Chocolate is maar één voorbeeld.

Samsung komt nu met een SIM kaart die, behalve je mobiele telefoonnummer en andere operator gegevens, ook voorzien is van 1Gb opslagcapaciteit.

De 1GB S-SIMTM card wordt momenteel geshowed op de Cartes 2006 beurs in Parijs. Prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend, maar zoals gezegd denk ik dat de eerste mobiele provider die deze SIM kaart als ‘standaard’ levert bij haar mobiele abonnementen een USP erbij heeft!Gerelateerde links:
W-SIM, ofwel een GSM in een Simcard
SIMkaarten die met apparaten communiceren
Operator gaat SIM kaarten vastlijmen
Toekomstige mobiele telefoons met 100 GB Geheugen?
LG Chocolate review: besmettelijk mooi!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.