Accessoires
06 juli 2007 - Ron Smeets

Sierlijk ‘Art Nouveau’ design toestel van Panasonic

Een jaar of 15 geleden kocht ik mijn eerste draadloze Panasonic telefoon. Toen nog geen mobieltje, maar een draadloos toestel voor thuisgebruik. Qua design zagen die toestellen, ik heb er in totaal een stuk of drie versleten over een periode van 10 jaar, er niet echt spectaculair uit, en dat is nog zacht uitgedrukt.

Waar ze wel om bekend stonden was het extreme bereik. Zonder problemen liep ik met mijn draadloze Panasonic huistelefoon vrolijk bellend tot enkele honderden meters van mijn huis, in de buurt van andere bebouwing, zonder noemenswaardige storingen of signaalverlies.

OK, ik moet daarbij wel vermelden dat ik die toestellen in Amerika kocht waar iets andere regels golden voor het maximale zendvermogen van een draadloze telefoon.

Zie hier (foto’s boven en na de klik) een splinternieuw en stijlvol design toestel voor Panasonic van Christina Tapp, de ‘Art Nouveau’. Er wordt nog even in het midden gelaten of het hier gaat om een huistelefoon, GSM of een combinatie daarvan. Ik denk het laatste, alhoewel het toestel niet echt ‘draagbaar’ uitziet. Je moet er natuurlijk van houden, smaken verschillen nu eenmaal.Gerelateerde links:
Nokia, Samsung en Panasonic met Bluetooth troubles
Panasonic stelt WiFi service in vliegtuigen uit tot 2008
Panasonic P903i beveiligd met chipcard
Panasonic neemt Connexion over van Boeing
Panasonic trekt zich terug uit GSM markt
Outdoor smartphone van Panasonic
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.