Toestellen
18 september 2005 - Ron Smeets

Siemens' multimedia navigatie GSM

Een paar maanden geleden leek de mobiele telefoon afdeling van Siemens op sterven na dood, maar de laatste weken komen de van oorsprong Duitse prijsvechters weer met een aantal interessante toestellen op de markt.

De nieuwste in deze rij is de SXG75, een UMTS camphone met GPS navigatie, multimedia players voor audio en video en een 2MP cam voor het maken van foto's en video. Bovendien heeft het toestel aan de displayzijde nog een VGA camera voor video-calls.

Voor wat betreft het smartphone gedeelte beschikt het natuurlijk over Bluetooth, een organiser, email client en mobiele webbrowser.

Daarmee doet het zeker niet onder voor de gemiddelde UMTS cam- en smartphones van de 'grote' merken als Samsung, Nokia en Motorola.

Sterker nog, de SXC75 is een van de eerste toestellen met navigatiebegeleiding in beeld EN geluid middels een ingebouwde stem.

Om zijn naam als multimedia smartphone extra kracht bij te zetten heeft Siemens ook een Mobile Music speakerset (zie foto) als accesoire voor de SXG75 ontwikkeld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.