Nieuws
31 augustus 2005 - Ron Smeets

Siemens koopt ringtone rechtzaak af

Siemens is met de Israelische advocatenzoon Marco Luzzatto een financiele regeling overeengekomen om een rechtzaak over diens patenten op ringtones te voorkomen.

Uhhm, patenten op ringtones ?!?! Ja, schijnbaar heeft Luzzetto ooit patent aangevraagd op de door hem uitgevonden technologie waarmee GSM's opgenomen en gedownloade geluiden kunnen omzetten tot ringtone.

Beide partijen hullen zich overigens in stilzwijgen over de voorwaarden en de hoogte van de afkoopregeling, maar boze tongen in Israel beweren dat de procedure tegen Siemens slechts een test geweest is van Luzzatto.

Zijn patenten gelden immers behalve in Israel ook in de VS en Europa en dus zullen daar binnenkort ook procedures opgestart worden die waarschijnlijk om veel meer geld zullen gaan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.