Toestellen
14 februari 2007 - Ron Smeets

Sidekick3 voorlopig niet naar Nederland

Op de stand van Sharp was het eigenlijk armoe troef. Vrijwel geen bezoekers en ook weinig nieuws te melden. Het lijkt er op alsof het enige populaire toestel uit de stal van deze toestelmaker voor de komende maanden de Sidekick3 zal zijn en blijven.

Niet dat wij daar iets aan zullen hebben want een van de woordvoerders vertelde mij dat de Sidekick3 in Europa voorlopig alleen in Engeland en Duitsland via T-Mobile te koop is.

Toch klonk dat redelijk onwaarschijnlijk in mijn oren. Ik vraag mij af of T-Mobile, toch een mondiale speler in de mobiele markt, bij een eventueel verkoopsucces van de Sidekick3 in die landen niet toch zal besluiten om het toestel ook in andere T-Mobile markten te gaan uitbrengen. De tijd zal het ons leren.

Behalve de ‘standaard’ uitvoering van de Sidekick3 presenteerde Sharp ook nog een nieuwe versie voor de Amerikaanse markt, de Dwayne Wade edition, een populaire basketballer aan de overkant van de oceaan.

Het enige andere Sharp toestel dat in mijn ogen de moeite waard was om even bij stil te staan was de 910SH, een alarmschel voor de Aziatische markt(!) met een 2.4 inch VGA display (640x480) en een 5 megapixel camera.Gerelateerde links:
Nieuwe Sharp smartphone
Sharp introduceert eerste GSM met VGA scherm
Nieuwe camera module kleiner dan een lieveheersbeestje
Sharp V201 voor Vodafone
Sharp en Swarovski: Design meets style
Sharp en T-Mobile bezig met SideKick 3
Sharp 903i houdt pottekijkers en muggen uit je buurt
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.