Nieuws
05 december 2005 - Ron Smeets

Sidekick bedenkers zoeken nieuwe producent

Danger Inc, ofwel de oorspronkelijke bedenkers en makers van de Sidekick, wil zich wederom op de toestelmarkt gaan mengen en is daarvoor op zoek naar een toestelfabrikant die daarvoor wil samenwerken.

vorig jaar nog, heeft men de Sidekick productie en verkoop overgedragen aan Sharp omdat Danger, dat veries leed, zich volledig wilde gaan toeleggen op de softwareontwikkeling voor de, vooral bij modebewuste jongeren zeer populaire, Sidekick.

Nu het bedrijf de verwachting heeft uitgeproken dat men vanaf volgend jaar weer winst zal maken, komt dus meteen de oude ambitie weer boven drijven. Volgens de CE Hank Nothhaft verwacht Danger nog voor het eind van dit jaar het samenwerkingsverband met de nieuwe partner te beklinken.Gerelateerde links:
De waarheid over de Sidekick-3
In de ban van de Sidekick-3
Hilton's hacker 11 maanden vast
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.