Toestellen
18 maart 2011 - Ron Smeets

SideKick 4G demo video van T-Mobile USA

De SideKick was vooral in Amerika een hype, enkele jaren geleden. In Nederland (en Europa) zijn deze toestellen nooit echt een groot succes geweest, mede omdat ze niet of nauwelijks verkrijgbaar waren.

De nieuwste versie van de SideKick, de 4G, is echter voorzien van Android en wordt gemaakt door Samsung. T-Mobile USA gaat het toestel daar voeren en zij publiceerden onderstaande teaser video.

Ik denk overigens dat de aanwezigheid van Android en het feit dat Samsung de hardware nu maakt het toestel ook best goed geschikt maakt voor een eventuele Nederlandse (Europese) release. Al was het maar vanwege het feit dat het aanbod van Android toestellen met een fysiek toetsenbord hier nog redelijk beperkt is. natuurlijk moet Samsung er dan wel voor kiezen om ook een Europese variant van de SideKick 4G te maken. Een 4G toestel is op dit moment hier nog niet echt actueel. We zullen zien.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.