Toestellen
07 januari 2006 - Ron Smeets

Sharp's PDA-Vertaler-Multimedia player

Je kunt er niet mee bellen, maar verder heeft de nieuwste Sharp PDA zo ongeveer alles wel in zich.

De RD-CMP1000 is zojuist op de Koreaanse markt geintroduceerd als een multifunctionele PDA, iets waar de Koreanen wel pap van lusten.

Behalve de standaard Agenda en-gerelateerde functies is de CMP1000 ook een vertaler (Engels, Japans en Chinees), voice recorder en kun je er e-Books mee lezen. Voor de muziekliefhebbers heeft ie een ingebouwde FM-Tuner en MP3 speler. Wil je je digitale (video)camera ook nog thuis laten, dan kun je foto's en video's maken met de ingebouwde 1.3MP cam.

Voor extra opslagcapaciteit heeft ie ook nog een SD memorycard slot. In Korea gaat deze bijna-alles-kunner voor zo'n 320 Euro over de toonbankGerelateerde links:
Een 24-talige MP3 speler
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.