Toestellen
01 november 2008 - Ron Smeets

Sharp's 8 Megapixel CCD Camphone

Ooit was Sharp de eerste fabrikant ter wereld die een 2 megapixel camphone op de markt bracht, de V902. Ik heb 'm nog steeds hier ergens in de kast liggen. Het heeft even geduurd maar nu heeft deze Japanse fabrikant weer een camphone primeur te pakken.

Ze hebben namelijk de eerste camphone met een CCD sensor ontwikkeld. Tot nu toe werden alle camphones uitgerust met een CMOS sensor. Dankzij de CCD technologie zou je ervan uit mogen gaan dat de foto's die met deze 8 megapixel camera geschoten worden beter zijn dan alle kiekjes van 3, 5 en 8 megapixel camphone versies die we tot nu toe hebben gezien.

Helaas zullen wij dat echter niet snel kunnen testen want de Sharp 930SH is bestemd voor de Japanse markt en wordt daar over enkele weken in het assortiment van Softbank opgenomen. De prijs is nog niet bekend. De meeste specs wel:

- Tri-band GSM met UMTS/HSDPA support
- GPS
- 8 Megapixel CCD camera met autofocus en flits
- 3 inch TFT kleurenscherm (480x854 pixels)
- CMOS camera voor videobellen
- microSD geheugenkaart ingang (max. 4GB)
- gewicht: 110 gram
- afmetingen: 105 x 48 x 15.2mm

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.