Toestellen
08 maart 2006 - Ron Smeets

Sharp Zaurus met touchscreen en 6GB HD

Nu het mobiele (PC)nieuws de afgelopen en komende dagen toch vooral beheerst wordt door de introductie en onthulling van UMPC en Origami is het dus niet vreemd dat men bij Sharp ook deze week heeft uitgekozen om een nieuwe Zaurus PDA aan te kondigen.

De 3200 lijkt nog steeds op de ouderwetse PDA's uit de tijd van de Psion en andere pocket PC's, maar heeft toch wel enkele interessante features aan boord. Zo is het display een 3.7inch (9cm) touchcreen VGA en heeft ie standaard ook een 6GB harddisk.

Bellen kun je er gelukkig niet mee, want het idee om dit apparaat tegen je oor te moeten houden is geen pretje. Bluetooth heeft ie niet, dus een headset zou dan ook geen optie geweest zijn.

Overigens lijkt het er wel op dat de Zaurus toch vooral in Azie aftrek zal vinden omdat men daar nog wel gecharmeerd is van dit soort mini zakcomputers, al dan niet met vertaalfunctie. Hopelijk stopt Sharp de komende tijd meer energie in de echt leuke nieuwtjes zoals de 904.Gerelateerde links:
Sharp introduceert eerste GSM met VGA scherm
Sharp en T-Mobile bezig met SideKick 3
Sharp's PDA-Vertaler-Multimedia player
Nieuwe Sharp smartphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.