Concepten
04 november 2014 - Ron Smeets

Sharp wil in 2016 de eerste 4K smartphone displays leveren Omdat een hogere resolutie beter is? Of gewoon omdat het kan?

Grote technologische vernieuwingen in smartphones worden de afgelopen jaren steeds lastiger te realiseren. Een jaar of tien geleden waren features als GPS, camera's met hoge resolutie, WiFi en Apps nog zaken waar fabrikanten zich op konden onderscheiden door 'als eerste' of 'als beste' uit de bus te komen met nieuwe producten.

Na de megapixel- en processor race vallen de verschillende fabrikanten de afgelopen twee jaar vooral over elkaar heen met full HD en QHD displays. Als het aan Sharp ligt komt daar binnen twee jaar ook het 4K scherm bij. Een resolutie die nu nog voorbehouden is aan TV's.

De japanse fabrikant werkt momenteel aan de ontwikkeling van een smartphone scherm met 4K resolutie (4096 x 2160). Die zou tussen de 5 en 6 inch groot zijn. Op zich lijkt het niet zo gek om een 4K display in een smartphone te stoppen. Veel toestellen hebben inmiddels ook al camera's die in 4K video kunnen opnemen. handig toch als je die filmpjes dan ook in de volledige resolutie op je toestel kunt bekijken.

Hieronder kun je het verschil in resolutie en scherpte zien tussen een full HD en 4k display. Ik moet wel eerlijk bekennen dat mijn ervaring met full HD schermen niet zo slecht is als hier wordt getoond, maar goed. 4K voor smartphones, een goed idee?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.