Toestellen
30 januari 2008 - Ron Smeets

Sharp Full Face 2, een 'slider-iPhone' look-a-like

Veel toestelnieuws uit Japan deze dagen waar diverse fabrikanten en providers hun 'lente-collectie' bekend maakten.

Zie hier de Sharp Full Face 2, of 921SH, een toestel dat we waarschijnlijk nooit buiten Japan zullen tegenkomen in de winkels. Hij valt met name op door het design dat wel wat weg heeft van de iPhone. Het gitzwarte front, display en de ronde hoeken zijn daar debet aan.

Van die gelijkenis blijft overigens weinig meer over als het keypad van deze slider naar buiten geschoven wordt. Dat is namelijk bijzonder standaard en ronduit lelijk vormgegeven als je het mij vraagt (zie foto hieronder).

De specificaties zijn typisch Japans te noemen maar dat is natuurlijk niet gek. Zo heeft hij een 3.2 inch touchscreen display (geen multi-touch) met een resolutie van 480x854 pixels, een 3.2 megapixel camera, 1-Seg TV Tuner, Bluetooth, microSD geheugenkaart optie en HSDPA support.

Behalve in zwart-zilver wordt de Full Face 2 ook leverbaar in de kleuren zacht-roze, wit, ijsblauw en champagne-gold.Gerelateerde links:
Nieuwe Sharp Smartphone voor Vodafone?
Nieuwe Sharp 812SH in 20 kleuren
Sharp 903i houdt pottekijkers en muggen uit je buurt
Sharp introduceert eerste GSM met VGA scherm
Sharp en Vodafone met ultra-high resolutie scherm
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.