Geruchten
02 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

Sharp begint deze maand met afleveren iPhone 5-schermen

Het Japanse bedrijf Sharp heeft gezegd dat het deze maand zal beginnen met het versturen van schermen voor de nieuwe Apple iPhone. Volgens Sharp zal het toestel in oktober gereleased worden vanwege het aankomende Kerstmis koopseizoen. Sharp's nieuwe president Takashi Okuda liet dit weten in een persbericht nadat ze de laatste kwartaalcijfers bekendmaakten. Hij weigerde echter om specifiekere data te geven over de release en 'shipping'.

Apple is van plan om een nieuw product te lanceren op 12 september, als we alle geruchten moeten geloven. Het zou dus ook goed kunnen dat we allemaal om de tuin worden geleid en er gewoon een iPad mini komt in plaats van een iPhone 5, maar dat terzijde. Sharp is één van de drie bedrijven die de schermen bouwt voor de laatste iPhone. De andere twee fabrikanten zijn LG Display Co en Japan Display Inc. De nieuwe iPhone zal volgens alle geruchten een groter schem hebben.

Goed ingelichte bronnen hebben Reuters verteld dat de panels maar liefst 4 inch van hoek naar hoek zijn, wat 30 procent groter is dan huidige iPhones. Ook zullen ze een vernieuwde dockconnector hebben. Het scherm bevat overigens ook verschillende nieuwe technieken. Nu hopen dat daar ook geen patenten aan vast zitten. Samsung en Apple zijn al maanden verwikkeld in een patentenoorlog.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl