Toestellen
21 augustus 2014 - Ron Smeets

Sharp Aquos Crystal heeft bijna geen randen

De alsmaar groter wordende schermen van smartphones maken de noodzaak om de randen er omheen zo smal mogeleijk te maken steeds groter. Op die manier zijn toestellen van 5.2 of 5.5 inch nog enigszins met een hand vast te houden.

De Sharp Aquos Crystal heeft letterlijk bijna geen randen, althans aan drie van de vier zijden. Vooral het ontbreken van een rand aan de bovenkant is erg fraai en bijzonder dat het dus schijnbaar kan. 'Nadeel' is wel dat de front cam dus ook onder het scherm zit. 

Mede door het bijzonder, voor 75% bijna randenloze scherm, is de Aquos Crystal wel iets dikker. Tsja, voor de onderdelen die normaal achter de ruimte boven het scherm zitten moet natuurlijk nu ergens anders plek gemaakt worden ;) Het toestel is deze week gelanceerd in de VS waar hij exclusief bij Sprint te koop is. Een videodemo:

http://www.youtube.com/watch?v=QBLLwcoCgOM

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.