Toestellen
18 oktober 2006 - Ron Smeets

Sharp 903i houdt pottekijkers en muggen uit je buurt

Het is al meer dan een jaar geleden dat de Sharp 903 op de markt kwam en inmiddels hebben we ook de 904 al gezien.

Een beetje vreemd dus dat de Japanse toestelmaker nu nog met een vernieuwde versie, de 903i, op de proppen komt. Je zou dan toch eerder de 904i verwachten.

De SH903i wordt door NTT Docomo in de markt gezet als een muziektelefoon met een aantal leuke features. Een accu waarmee je 50 uur aaneengesloten muziek kunt luisteren met het toestel is er een van.

Verder vallen vooral de beveiligings functies van de 903i op. Zo heeft het display een zogenaamde privacy stand. Eenmaal geactiveerd kunnen pottekijkers die naast je zitten of staan en dus onder een hoek op je display meekijken er niets herkenbaars meer op zien.

Daarnaast is de 903i ook voorzien van gezichtsherkenning. Dit betekent dat het toestel alleen unlocked als ie het gezicht van de eigenaar herkent voor de camera.

De laatste 'veiligheidsoptie' is er eentje die ervoor moet zorgen dat je geen jeukende muggenbulten krijgt. De 903i heeft namelijk ook een ingebouwde ultrasone muggenverdrijver.

Overigens zijn deze laatste twee features, voor Aziatische begrippen, niet nieuw meer. Vorig jaar kwamen al eens twee toestellen voorbij die hiermee uitgerust waren.Gerelateerde links:
Anti-muggen polsband
Sharp introduceert eerste GSM met VGA scherm
Gezichtsherkenning voor camphones
Sharp 903: goed, beter, best?
GSM met gezichtsherkenning
Mobiele telefoon als 'muggenspray'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.