Toestellen
01 oktober 2011 - Ron Smeets

Sharp 3D Aquos smartphone komt naar Europa

Een van de laatste Sharp smartphones die wij hier in Europa (en Nederland) officieel konden kopen waren de SH-V902 en diens opvolger, de SH-V903. Beide toestellen waren, in 2005 / 2006, via Vodafone te koop. Daarna is Sharp stilletjes van de Nederlandse en Europese markt verdwenen.

Binnenkort komt daar echter verandering in. Sharp heeft aangekondigd dat de 3D Aquos smartphone naar Frankrijk komt.

Het is op dit moment nog niet bekend of de Sharp Aquos 3D, in Japan bekend als de SH-12C, ook in Nederland op de markt zal verschijnen. Vooralsnog heeft Sharp daar nog geen mededelingen over gedaan en zal het toestel in de loop van deze maand alleen via Orange in Frankrijk te koop zijn.

De belangrijkste specs:
- 4.2 inch Touchscreen 3D display
- Android 2.3 (Gingerbread)
- Twee 8 megapixel camera's voor 2D en 3D opnames
- WiFi, GPS, Bluetooth
- 3G support
- HDMI uitgang

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.