Nieuws
13 november 2006 - Ron Smeets

Share ringtones en mobiele games online

Het Zuid-Afrikaanse Pogo lanceerde onlangs een soort Napster service voor mobiele telefoons.

De software maakt het mogelijk om, gratis, via de online peer-to-peer community van Pogo ringtones, games en andere mobiele content te delen met andere mobiele gebruikers die lid zijn van Pogo.

In de eerste weken na de lancering hebben al ruim 1000 abonnees zich aangemeld voor de gratis service en momenteel worden al meer dan 6800 bestanden gedeeld. Het merendeel van die bestanden zijn ringtones en muzieknummers, maar naarmate er meer abonnees komen zal ook de diversiteit van de content uitbreiden.

De Pogo software client is gratis te downloaden via UMTS of GPRS. Surf met je Java en WAP enabled mobieltje naar Pogo om hem te downloaden.

Voor de liefhebbers is er ook nog een gratis mobiele messenger te downloaden via deze Pogo linkGerelateerde links:
Peer 2 peer voor je mobieltje
Eenvoudig camphone opnames sharen met Nakama
Muziek sharing demo op de Zune
Foto sharing via mobieltjes nog niet populair
Meer mobiele diensten van Google en Yahoo!
BitTorrent op mobieltje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.