Toestellen
12 mei 2010 - Ron Smeets

Shanshui P72, 'n XL iPhone kloon met Windows XP

De Chinese namakers hebben in het verleden al veel rare producten uitgepoept. De Shanshui P72 is er weer zo eentje. Op het eerste gezicht, zeker als je er geen 'normaal' toestel naast ziet ter referentie, lijkt het een van de vele iPhone klonen, toch?

Echter, dit toestel is voorzien van Windows XP en hij heeft een 7 inch touschreen display. Daarmee is het meer een Tablet of UMPC dan een mobiele telefoon. Toch heeft de Shanshui P72 ook de benodigde specs om er mee te kunnen bellen.

De belangrijkste specs bevatten verder een 1.3 megapixel camera, WiFi, GPS, een 2500mAh accu, 1.2 GHz processor en 1GB RAM. Meer foto's: Shanshui-P72-b Shanshui-P72-d Shanshui-P72-a

Hier kun je ook nog en video bekijken, als die het doet want daar had ik wat problemen mee. Daarom heb ik 'm ook niet ingesloten in dit bericht.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.