Nieuws
25 april 2006 - Ron Smeets

Sexuele voorlichting per SMS

San Francisco heeft natuurlijk een reputatie hoog te houden als het gaat om sexuele vrijheid en tolerantie.

De lokale gezondheidszorg organisatie is gestart met een SMS info dienst, SEXINFO, die het mobiele publiek op de hoogte houdt van de do's en dont's op sexueel gebied.

De service is vrij toegankelijk voor iedereen die kan SMSen. Je meldt je aan via een shortcode en vervolgens kun je per SMS, discreet en persoonlijk advies vragen over SOA's, voorbehoedsmiddelen en alles wat je ooit heb willen weten over sex, maar niet durfde te vragen (mmhh, dat klinkt bekend ;-))

Ondanks de vrijgevochten positie die San Francisco op dit gebied al enkele tientallen jaren heeft, wordt ook dit weer gezien als een bijzonder vooruitstrevende en gewaagde stap, zeker voor Amerikaanse begrippen.Gerelateerde links:
Vrouw geschorst na 'MMS-Sex'
GSM's drijven mannen en vrouwen uit elkaar
Pherotones maken je onweerstaanbaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.