Nieuws
06 november 2015 - Ron Smeets

Serena Williams achtervolgt dief die haar smartphone jatte (video)

In de meeste gevallen waarbij je smattphone gestolen wordt zie je het toestel helaas nooit meer terug. Tennisster Serena Williams had, vooral door haar eigen kordate optreden, meer geluk. Terwijl ze in een restaurant zat te eten viel het haar op dat een man iets te lang bij haar tafel bleef rondslingeren, zonder om een handtekening of selfie te vragen ;) Toen hij uiteindelijk wegliep merkte Serena kort daarna op dat haar smartphone, die op de stoel naast haar lag, verdwenen was. Gejat dus, en vermoedelijk door de man die net naast haar stond.

Ze bedacht zich geen moment en besloot de vermeende dief zelf te achtervolgen. En met succes! Na een kort gesprek gaf de dief haar toestel terug. Zijn excuus? Hij was een beetje in de war door de verwarrende situatie in het restaurant. Ach ja, hoofdzaak is dat zijn dievenactie uiteindelijk niet loonde. Beveiligingscamera's in en rondom het restant filmden het hele relaas.

https://youtu.be/dgwSbzqNOx0

Natuurlijk deelde Serena haar 'SuperHero' verhaal, compleet met een passende foto in SuperGirl outfit, ook met al haar social media fans en volgers ;) Daarbij liet ze zich ook nog even ontvallen dat iedereen zo zou moeten handelen. Niet bang zijn, gewoon de confrontatie aangaan. Nou... ik weet niet of dat nu wel zo'n goed advies is wanneer je op straat aangevallen en beroofd wordt van je smartphone. Maar goed, hulde voor deze actie van Serena is wel op z'n plaats.

https://twitter.com/serenawilliams/status/661913580640448512?lang=nl

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.