Entertainment
10 oktober 2016 - Ron Smeets

Selfie 2.0: "Kijk mama, zonder handjes" Nieuwe trend? Of een viral actie van scherm-reparatie-bedrijven?

We maken allemaal wel eens, en vaak meer dan eens, een selfie. Het wordt ook steeds moeilijker om nog een originele pose te bedenken voor die kiekjes. Misschien dat dit aan gaat slaan als dé nieuwe trend. De selfie 2.0: "Kijk mama, zonder handjes". Maar pas op, die zou ook zo maar eens een viral actie van bedrijven die hun geld verdienen met het repareren van smartphone schermen ;)

Enfin, wat is de bedoeling. Ga voor een spiegel staan zodat je vrijwel helemaal in beeld komt. Zet de camera van je smartphone op de zelfontspanner stand. Laat hem vlak voordat de foto gemaakt wordt los en 'werp' jezelf vliegensvlug in een andere pose. Bij voorkeur een high-five met jezelf of 'dabbing'. Als het goed gaat dan krijg je een foto van jezelf in die pose terwijk voor je neus je smartphone 'zweeft'

Snappen jullie het nog? Misschien dat enkele resultaten, die de afgelopen dagen op twitter verschenen, kunnen helpen. Zo zou een Selfie 2.0, zonder handjes, er dus uit moeten zien.

https://twitter.com/javorus_moore/status/785113193244794880

Bij het zien van de foto hierboven snap je denk ik wel direct waarom ik de link leg met schermreparaties. De kans is namelijk groot dat je smartphone bij het maken van deze selfie's op de grond zal stuiteren. Je moet wel heel erg snel zijn om het toestel los te laten en nadat de foto gemaakt is weer op te vangen voordat hij de grond raakt. Mocht je dit dus gaan proberen, lag dan een paar kussentjes op de grond.

En hou er ook maar rekening mee dat het je niet in één, twee of drie keer zal lukken om een selfie 2.0, zonder handjes, te maken. Ik heb het zelf ook geprobeerd en na meer dan tien pogingen was dit het beste resultaat.

Hieronder staan nog enkele goed gelukte voorbeelden. Mocht het jullie ook lukken, tweet de foto dan maar met #selfie20 naar @mobilecowboys. Ik ben benieuwd!

https://twitter.com/MusicByAshton/status/785350149413277697https://twitter.com/Mandylok530/status/785291594358415360https://twitter.com/TOSUBUCK/status/784807354822975488
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant