Nieuws
20 februari 2012 - Ron Smeets

Self Service Shopping van hollandsnieuwe op Schiphol

Enkele dagen geleden ontving ik, naar aanleiding van dit artikel, enkele tips van lezers over een bijzondere automaat die sinds kort op Schiphol Plaza te bewonderen is. Vandaag was ik in Amsterdam en dus ben ik ook maar even naar de luchthaven gereden om een kijkje te nemen.

Daar staat dus, in de grote hal tegenover de Burger King bij de ingang van het station, inderdaad een 'Self Service Shopping' automaat van hollandsnieuwe.

Daar kun je dus, zonder tussenkomst van winkelpersoneel ;-), een prepaid simkaart, abonnement en/of toestel 'uit de muur trekken'. Bovendien worden in deze automaat ook telefoonhoesjes aangeboden, alhoewel die al uitverkocht waren. De toestellen die in de automaat zitten variëren van eenvoudige (prepaid) modellen tot en met mid range smartphones. Opvallend is wel dat het allemaal Samsung toestellen zijn die in de automaat van hollandsnieuwe aangeboden worden.

Het idee is natuurlijk eenvoudig en de keuze voor Schiphol is op zich zo gek nog niet. Handig voor buitenlandse bezoekers die in Nederland van de lokale, goedkopere, beltarieven gebruik willen maken. De automaat ondersteund diverse talen en je kunt alles met je credit card of pinpas regelen. Ik neem wel aan, dat kon ik natuurlijk niet controleren, dat je met een buitenlandse credit card of pinpas alleen een prepaid sim (met beltegoed) kunt kopen, eventueel met een toestel erbij, mocht dat nodig zijn. Post paid abonnemtenen kunnen doorgaans alleen afgesloten worden door inwoners van Nederland.

Aanstaande donderdag staat, op Schiphol, een perspresentatie van hollandsnieuwe op de agenda. Dan zal natuurlijk de officiële start van het nieuwe winkelconcept, of Self Service Shopping, afgetrapt worden. Ik ben benieuwd of dit gaat aanslaan en waar hollandsnieuwe deze automaten allemaal gaat neerzetten in den lande.

Foto's: Hollandsnieuwe-Automaat-SSS Hollandsnieuwe-SSS-Screen Hollandsnieuwe-SSS-betaling Hollandsnieuwe-SSS-Automaat-a Hollandsnieuwe-SSS-Hoesjes Hollandsnieuwe-SSS-Schiphol

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.