Nieuws
28 december 2009 - Ron Smeets

Select groepje N900 gebruikers test Fremantle PR1.1 firmware

Een select groepje leden van de Maemo.org Community hebben van Nokia's Maemo team een uitnodiging ontvangen om de nieuwste Maemo 5 firmware, Fremantle PR 1.1, van de N900 te testen.

Daarbij zitten ongetwijfeld ook een aantal van de 300 ontwikkelaars die het toestel ontvingen tijdens de Maemo Summit, medio Oktober in Amsterdam.

Opvallend is de beslissing om de selecte testgroep geen NDA (geheimhoudings verklaring) te laten tekeken. De boys bij Maemo vertrouwen erop dat de testgroep hun bevindingen discreet zullen behandelen en de feedback netjes melden ophet 'bug-forum' van Maemo dot org.

Laten we hopen dat er niet al te veel bugs gemeld worden door de testgroep en dat de nieuwe firmware snel ook voor de rest van de N900 gebruikers beschikbaar komt. (Thanx Sygys).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.