Nieuws
29 maart 2005 - Ron Smeets

Seksfilter voor Vodafone Live!

Als eerste aanbieder in Nederland komt Vodafone begin Mei met Vodafone Access Control. Deze dienst maakt het mogelijk om erotische content die via Vodafone Live! wordt aangeboden te blokkeren. Vodafone streeft er al langere tijd naar om een zo breed mogelijk pakket aan online diensten op een maatschappelijk verantwoorde manier te ontsluiten via Live!. Zo is de erotische content van Vodafone Live! alleen beschikbaar voor de zogenaamde post-paid klanten omdat die altijd minimaal 18 jaar zijn.

De sinds begin 2004 opgestartte samenwerking met Kijkwijzer waardoor gebruikers tijdens het raaplegen van mobiele portals bij bepaalde content de bekende waarschuwings pictogrammen voorgeschoteld krijgen maakt eveneens deel uit van Vodafone's strategie. Access Control is de volgende stap.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.