Nieuws
17 juni 2009 - Ron Smeets

Search For N finale: Maffiaspeurtocht door hartje Amsterdam

Dinsdagavond was het zover. De twaalf finalisten die enkele weken geleden hier bij Mobile Cowboys en All About Phones het eerste deel van de Search For N wedstrijd gewonnen hadden moesten in hartje Amsterdam opdraven voor de grote Finale. Zes van hen zouden aan het eind van die avond als eersten in de Benelux met een gloednieuwe Nokia N97 naar huis gaan. Tussen half vijf en half zes arriveerden de twaalf finalisten en hun helpers (vrien(in) en/of kids) op het Beursplein aan het Damrak.

Tijdens het finalespel, bedacht en ontwikkeld door These Days en Free Your Mind Events, moesten de twaalf finalisten op zoek gaan naar de geheime lokatie van een 'Maffia bende' in Amsterdam. De eerste drie van elke website (MC en AAP) die op de betreffende lokatie arriveerden wonnen uiteindelijk de Nokia N97. Het GPS spel werd gespeeld met behulp van een Nokia N95. Daarop was een kaartje te zien van hartje Amsterdam waarop met enige regelmaat lokaties verschenen waar de deelnemers vervolgens naar toe moesten lopen of rennen. Aangekomen op die lokaties kregen ze tips die, mits juist gecombineerd, hen naar de eindlokatie konden leiden.

Direct na het startschot spurtten de twaalf deelnemers, plus hun helpers, vanuit het Beursplein het centrum in, op zoek naar de lokaties waar tips weggegeven werden. Er was echter nog een 'catch'. In het speelgebied zaten enkele 'Maffialeden' verstopt. Kwam een deelnemer te dicht in de buurt van een van die 'gangsters' dan konden ze 'afgeschoten' worden. Als dat gebeurde verdwenen alle tips en moest de speler terug naar het startpunt om de wedstrijd opnieuw aan te vangen. Gelukkig raakte tijdens de wedstrijd natuurlijk niemand echt gewond en na een spannend uur spelen waren de winnaars bekend. De eerste twee deelnemers arriveerden zelfs na 40 minuten al op de 'geheime lokatie': het veerpond achter Amsterdam Centraal. Van daaruit ging de hele groep naar de MTV Studio's alwaar de winnaars hun prijs in ontvangst mochten nemen. Overigens gingen de 'verliezers' ook niet met lege handen naar huis. Zij ontvingen een Bluetooth Headset en een voucher van 50 Euro voor de Nokia Music Store. Bovendien kregen alle deelnemers nog een korte workshop van de Nokia N97 voorgeschoteld, onder het genot van een hapje en een drankje.

De drie gelukkige Mobile Cowboys lezers die zich sinds dinsdag-avond de trotse bezitter van een Nokia N97 mogen noemen zijn: Lauryan Feijen, Niels Vink en Stef Bressers. Van de All About Phones finalisten wonnen Jos, Martijn en Mexime. Gefeliciteerd guys! Overigens mag de Belgische winnaar, Maxime, zich helemaal gelukkig prijzen. Hij is tot medio Juli (het moment waarop de N97 in de winkels zal liggen) namelijk de enige Belg die een Nokia N97 heeft.

De Search For N actie was een zeer groot succes. In totaal werden op beide sites meer dan 1700 inzendingen geteld. Foto's van de Finale:
Search-For-N-Spel-Voorbereiding
Search-For-N-FinalistenAlle Finalisten

Search-For-N-MC-FinalistenHet Mobile Cowboys team

Search-For-N-Spel-UitlegHet spel wordt uitgelegd

Search-For-N-Finale-EindpuntAangekomen op het eindpunt. De winnaars vallen op door hun extra brede lach ;-)

Search-For-N-Winnaar-a
Search-For-N-Winnaar-bDe winnaars ontvingen de Nokia N97 persoonlijk uit handen van Jurgen Thysmans van Nokia Benelux

Search-For-N-WorkshopMar Driessen van Nokia presenteerde tijdens een korte workshop de belangrijkste (nieuwe) functies van de N97.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.